06 - 178 50 255     Postbus 1713, 3800 BS Amersfoort     zorg@vgan.nl

Van OZF naar Zilveren Kruis

Zilveren Kruis Achmea, de moedermaatschappij van OZF, heeft besloten om per 1 januari 2020 OZF niet meer als zelfstandige activiteit te laten voortbestaan.  OZF-verzekeringen zoals de OZF-zorgpolis (basisverzekering) en aanvullende verzekeringen Compact en Royaal worden niet meer aangeboden en alle activiteiten van OZF worden geïntegreerd in Zilveren Kruis.

Verzekerdenbelangen Collectieve Ziektekostenverzekeringen beheerd sinds 2006 twee collectieven bij OZF.

1. Het zogenaamde APF-collectief voor oud-werknemers van AkzoNobel en hun partners met een uitkering via.

2. Het Fabeko collectief voor diverse andere groepen waaronder nog niet gepensioneerde oud-werknemers van AkzoNobel en hun familieleden en familieleden (kinderen) van deelnemers in het APF-collectief.

Deelnemers in het APF-collectief kunnen de collectieve verzekering voortzetten bij Zorgverzekeraar Zilveren Kruis.
Voor de verzekerden in het Fabeko collectief ligt de zaak gecompliceerder. Zilveren Kruis heeft, mede onder politieke druk, besloten collectieven zoals Fabeko, niet meer te faciliteren. Het Fabeko collectief zal dan ook per 1-1-2020 worden beëindigd.

Vanwege het stopzetten van OZF en het Fabeko collectief, moeten alle Fabeko verzekerden op zoek naar een alternatief. Wij onderzoeken al enige tijd welke mogelijkheden er zijn om het Fabeko collectief onder te brengen bij een andere verzekeraar onder vergelijkbare voorwaarden. Dit is niet eenvoudig zeker gezien het feit dat een deel van de deelnemers in het Fabeko collectief kan aansluiten bij het APF-collectief als gewezen werknemer met pensioenrechten bij de Stichting Pensioenfonds APF

Voor ons allemaal is het dus wennen dat OZF straks niet meer bestaat. De meesten van ons zijn al jaren collectief verzekerd bij OZF. Eerst als werknemer bij één van de bedrijven van AkzoNobel en later als gepensioneerde met een uitkering via het Pensioenfonds APF.

We begrijpen goed dat deze mededeling mogelijk vragen oproept zoals het waarom van de beslissing maar mogelijk heeft u ook vragen over de individuele gevolgen.

Toch vragen wij u dringend vóór 29 oktober niet te bellen met vragen over de overgang van OZF naar Zilveren Kruis. De reden hiervoor is dat er door OZF en Zilveren Kruis nog wordt gewerkt aan eventuele wijzigingen in de polisvoorwaarden, het overzetten van de polis administratie en omdat het personeel van zowel OZF als Zilveren Kruis op dit moment wordt getraind om u op de juiste wijze te kunnen helpen bij uw vragen.

Hoe wordt u op de hoogte gehouden?

Wij maken wij een speciale digitale nieuwsbrief waarmee we de u komende maanden op de hoogte kunnen houden.  U kunt zich voor deze nieuwsbrief inschrijven door hier te klikken.

Daarnaast kunt u de volgende post verwachten:

  • Rond 19 oktober ontvangt u een brief van Verzekerdenbelangen Collectieve Ziektekostenverzekeringen (VCZ). VCZ beheert het APF collectief waartoe de gepensioneerden met een uitkering van het APF behoren.
  • Rond 29 oktober ontvangt u van OZF een brief waarin de overgang wordt toegelicht.
  • Uiterlijk 5 november ontvangt u van Zilveren Kruis een overzicht van de wijzigingen voor 2020 in de aangeboden pakketten.
  • Uiterlijk 12 november ontvangt u een premie-aanbod voor 2020.

Zodra alle mogelijk opties bekend zijn kunnen wij u hierover per nieuwsbrief informeren.

VCZ

VCZ biedt gepensioneerde medewerkers van AkzoNobel en diens partner, kinderen, kleinkinderen en familieleden de mogelijkheid deel te nemen aan een kwalitatief hoogwaardige collectieve ziektekostenverzekering bij OZF-ACHMEA.

Aanmeldformulier

Contactgegevens

Verzekerdenbelangen Collectieve Ziektekostenverzekeringen

Postbus 1713
3800 BS Amersfoort

06 - 178 50 255

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.